fbpx

Derfor er regelmæssige massage gavnlige for din krop og sundhed


Derfor er regelmæssige massage gavnlige for din krop og sundhed

Hvorfor få massage? Mange har en foreteelse for at få massage, ofte af den simple årsag at det føles dejligt. Men der er rigtig mange gode grunde til at få massage jævnligt – både for din krop og dit velbefindende. Massage har nemlig flere positive effekter på kroppen, end du måske lige er klar over.

Sådan virker massage

Når vi bliver masseret, udskilles der hormonet oxytocin. Oxytocin har en række positive effekter på kroppen, herunder en reducingering af stresshormonet cortisol. Dette kan have en positiv indflydelse på ting som migræne, søvnløshed, muskelspændinger og depressionssymptomer.
Oxytocin udskilles også under samleje, amning og ved andre intime berøringer – altsammen aktiviteter, der styrker sociale bånd og tillid til hinanden. Oxytocin har således en positiv indflydelse på ens sociale liv og netværk
Desuden virker massage smertedæmpende pga. dens effekt på nervesystemet. Herved kan den være med til at lindre symptomer forbundet med eksempelvis slidgigt eller fibromyalgi – to sygdomsgrupper, der ofte rammer ældre mennesker.

Regelmæssig massage kan have mange positive effekter for både krop og sjæl – herunder:

  • Reducering af stresshormonet cortisol i kroppen
  • Øget produktionen af oxytocin – et “glad-hormon” med positiv effekt på bla. sociale relationer
  • Forbedret søvnkvalitet
  • Lindring af smerter forbundet med slidgigt eller fibromyalgi
  • Reduceret spændingshold i musklerne
  • Forbedrede cirkulationsforhold i musklerne
  • Stimulering af lymfedrænet

Som du kan se har regelmæssig massage en række positive effekter for dig som individ – både helbredsmæssigt og mentalt. Sørg derfor for at få tid til dig selv og din hudpleje jævnligt, så du kan opleve alle de fantastiske fordele ved regelmæssig massage!

BEDST I TEST OG PRIS!

🥇 Musclepain massagepistol

musclepain massagepistol